Vatan Sevdalısı Havran'lılar Demokrasi Nöbetinde

basin-birimi 20 Temmuz, 2016 - 09:48

Havran'da Meydanlar demokrasiye sahip çıkan binlerce vatandaşlarla doldu.

Havranlılar meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor.
Bu akşam Demokrasiye ve Milli iradeye sahip çıkma etkinliği Ziraat Odası önünde Bayraklar ve sancaklar eşliğinde gerçekleşti.
Türk Bayrağını eline alan 7'den 70'e tüm Havranlılar terör örgütlerini lanetlediler.

Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile başlayan program'da Din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.İlçemizde görev yapan öğretmenlerin okuduğu şiirler halkı coşturdu.Belediye Başkanımız Sayın Emin Ersoy sahneye halkın uzun süre alkışları eşliğinde çıktı.

Başkanımız yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Kıymetli kardeşlerim Günlerdir Cumhurbaşkanımızın emri ile meydanlarda demokrasi nöbetimizi tutuyoruz.
15 Temmuz darbe girişimi,Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında,darbecilerin ne silahları,ne tankları,ne helikopterleri,ne uçakları işe yaramamıştır.Emirleri komutanlarından almayan millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri.milletin iradesi,tüm kurumları ile devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur.
Bir kez daha gördük'ki Bu milletin külüne üflesen altından iman çıkar!
Sözü doğru çıktı.
Çünkü varlığına karşı girişilen bu hain girişim karşısında milletimiz canını cananı bütün varlığını ortaya koyarak karşı durmuşlardır.
Bugünde buradayız ve varlığımıza karşı yapılan bu hainliğe karşı duruyoruz.
Değerli Havranlılar!
Bu bir meydan muharebesidir!Kimsenin tribünden seyretmeye hakkı yoktur!
İmanımızdan aldığımız şuurla tarihimizden aldığımız mirasla Milletimiz için Devletimiz için dimdik ayaktayız!Milletimizle,Devletimizle,Askerimizle,Polisimizle,biriz beraberiz.
Buradan söylemeden edemeyeceğim,Darbeci ve maşası askerlere uzanan ellere konuşanlar,Neden? Milletin vergileriyle alınan silahlarla sivil halkı gözünü kırpmadan şehit eden devletimizin kurumlarını yine devletin silahları ile bombalayanlar hakkında konuşmuyor!
Neden?
Gezi de gaz sıkan polise ama o emir altında' demiyordunuz!
Millete helikopterden bomba yağdıran adama ama o emir kulu diyordunuz'
Neden?
Makarnacı dedikleri bizler vatanımızı savunmak için canımızı hiçe sayarak tanklar durdururken,Makarnacı diyen çapulcular ise makarna derdine düşüp marketleri,benzin istasyonlarını boşalttılar.
Vatan sevdalısı Havranlı kardeşlerim!
Gezide TOMA'dan sıkılan su için 3 senedir şiirler yazanlar,göğsünü tanka siper edip 208 şehit veren insanlara çamur atamazlar!
Attırmayız,Attırmayacağız!
Onlar tuzak kurdular.Allah'ta tuzak kurdu.Allah,Tuzak kuranların en hayırlısıdır.
Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden,milletin ve devletin geleceğini tehdit eden tüm terör örgütlerine,tüm yapılara karşı amansız bir mücadele yürütüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yolunda,Tek Millet Tek Bayrak,Tek Vatan,Tek Devlet,ilkeleri etrafında bir olacağız,İri olacağız,Diri olacağız,Kardeş olacağız,Hep birlikte Türkiye Olacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Programa Edremit,Burhaniye ve Havran Oğuz ve Yörük Boyları Kültür Dayanışma Derneği Başkanları katıldı.
Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan isimli küçük çocuğu kucağına alarak sevdi.

Havranlılar sabaha kadar Demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiler.Belediye Başkanlığımız gelen konuklarına her gün farklı ikramlarda bulunurken bu akşam ise katılımcılara lokma ikram edildi.
Başkanımız program sonrası halkımız ile sohbet etti.
Vatandaşlar Başkanımıza halk arkanızda yalnız değilsiniz mesajını verdi.Başkanımız Dev Türk Bayrağı altında vatandaşlar ile fotoğraf çektirdi.

Bu akşamki etkinliğe İlçe Kaymakamımız Yasin Öztürk,Belediye Başkanımız Emin Ersoy,Jandarma Komutanı Volkan Öz,Emniyet Müdürü İsmail Tur,Ak Parti Havran İlçe Başkanı Erdal Önder,Daire Müdürleri,Sivil Toplum Temsilcileri,Belediye Meclis Üyeleri,Belediye Başkan Yardımcıları,Mahalle Muhtarları ve binlerce Havranlı katıldı.