İlçemiz Seyit Onbaşı mesire alanında gerçekleştirilen 3.Kocaseyit deve güreşleri müsabakaları halkın yoğun katılımı ile yapıldı.

destek-birimi 20 Şubat, 2018 - 17:56

Belediyemiz ve Havran Deveciler Derneğinin organizasyonunda yapılan müsabakalar kıran kırana geçti.
Seyit Onbaşı Güreş Alanında gerçekleştirilen deve güreşlerine Ege ve Marmara bölgelerinden 130 deve katıldı. Çeşitli kategorilerde yapılan müsabakalar çekişmeli sahnelere sebep oldu. Bu yıl düzenlenen deve güreşlerine katılan bazı develerin güreşmekten vazgeçmemeleri nedeniyle onlarca kişi develeri ayırmak için yoğun çaba sarf etti. Develeri ayırmak için sahada görevli urgancı adı verilen görevliler zaman zaman zor anlar yaşadı.
Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY yaptığı açıklamada, "Bugün geleneksel olarak düzenlediğimiz deve güreşlerinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Havran Belediyesi olarak böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktayız.Organizasyon'da emeği geçen katkı sağlayan İlçe Kaymakamımız Sayın Şeref AYDIN'a,Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai ZAFAOĞLU'na,Havran Deveciler Derneği Başkanı Gökay Bacak ve yönetimin kurulu üyelerine Belediye personelimize katılım sağlayan halkımıza teşekkür ederim dedi.
Ersoy,bugün gerçekten hava çok güzel. Deve güreşleri de çok güzel geçiyor. Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen tüm askerlerimize hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin de bir an önce iyileşmesini dileyerek acil şifalar sunuyorum. Havran denince akla Seyit onbaşının memleketi geliyor. Biz Seyit onbaşının adına düzenli olarak hem yağlı güreşlerimizi, hem deve güreşlerimizi büyük bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. Bugünde çok kalabalık bir ortam var. binlerce insan Havran'da, binlerce güreşsever Havran'da deve güreşlerimizi seyrediyor" dedi.
Dereceye girenlere Kupalarını İlçe Kaymakamımız Sayın Şeref AYDIN,Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sayın Ali AYDINLIOĞLU,Burhaniye Belediye Başkanı Sayın Necdet UYSAL,Belediye Başkanımız Emin ERSOY,Belediye Başkan Yardımlarımız,Belediye Meclis Üyelerimiz,Sivil Toplum Temsilcileri takdim etti.
Başkanımız etkinlik sonrası İlçemizin eski devecileri ve vefat eden devecilerin yakınlarına plaket takdim etti.