Başkanımız; Havran Neden Bir Safranbolu Olmasın

basin-birimi 8 Haziran, 2015 - 14:15

Belediyemiz ve İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile ortaklaşa yürütülen İlçenin tarihi binalarını restorasyon çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Belediye Başkanımız Sn.Emin Ersoy önceki gün İstanbul Mimar Sinan Üniversitesine giderek çalışmaları bizzat yerinde takip etti. Başkanımız Sn.Emin Ersoy Terzizade Konağı, Belediye Konağı, Diğer tarihi bina ve yapıtlar, Sarraflar Çarşısı Sokak  Cadde düzenlemeleri yol ve yayalaştırma ile ilgili restorasyon çalışmalarını Öğretim Üyesi ve öğrencilerden oluşan ekip tarafından devam ettiğini sona gelindiğini belirterek, Havran'ın orjinal dokusunu bozmadan özüne uygun şekilde düzenleme yapıldığını söyledi.

Başkanımız Sn.Emin Ersoy Öğretim Üyelerinin daveti üzerine atölye çalışmalarına katıldığını titizlikle sürdürülen çalışmalarda her detayın dikkate alındığını belirterek, "İlçemizdeki tarihi yapıtları tek tek masaya yatırdık amacımız köklü tarihimizi kültürümüzü gün yüzüne çıkarıp Kültür Turizmine kazandırmaktır. Havran neden bir Safranbolu yada Odunpazarı olmasın, Şehirlerin ekonomik gelişimi bu tarz çalışmaları endekslidir. Projeleri yakın zamanda Anıtlar Kuruluna teslim edeceğiz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Demet Binan  başta olmak üzere diğer öğretim üyelerimize öğrenci kardeşlerime emek veren herkese Teşekkür ederim." dedi.